Ærtedeller og broccolisalat

Opdateret: 3. juli 2018

Lækker og mættende måltid uden kød. Perfekt til at servere en sommeraften.



Denne opskrift er til 2 personer

Ingredienser:

Ærtedeller

2 dl frosne ærter

1 dl røde linser, ukogte

1 tsk herbamare bouillon

1 log finthakket

2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk vand -

rørt sammen og trukket i 10 min

4 spsk kikærtemel eller alm mel

2 spsk loppefrøskaller (eller mere alm mel)

1 tsk stødt ingefær

1 stk karry

1 tsk spidskommen

1 tsk salt

olie til stegning


1. kog linserne i 2 dl vand med bouillon i 20 min - til en grødagtig konsistens.

2. blend de kogte linser samme med alle øvrige ingredienser med en stavblender. Hold evt lidt ærter tilbage og tilsæt dem tilsidst for at give lidt bid.

3. lad farsen stå i 10 min.

4. form farsen til 10 frikadeller og steg dem gyldne på en pande i ca 5 min på hver side. Dellerne kan holde sig på køl op til 3 dage og er super gode i madpakken.



Broccoli salat

1 broccoli

2 nektariner

1/2 rødløg + 2 spsk æblecidereddike

3 spsk saltede mandler


1. skær rødløget i tynde skiver, kom det i en skål og hæld æblecidereddiken over, lad det trække minimum 10 min.

2. rør alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til.

3. hak broccolien i små buketter og damp dem 1 min over vandbad. Når de er afkølet hak dem dernæst i mindre portioner, kom det i en skål og vend dressingen i.

4. skær nektariner i tynde skiver og fordel over salaten sammen med rødløgene, der har ligget i lage.


Dressing

5 spsk soyayoghurt

1 tsk ristet sesamolie

2 tsk blå birkes

1 tsk stødt ingefærpulver

1 tsk vaniljepulver

salt og peber

et skavt citronsaft


#vegan #madmedfølelse #planteriget #veganerlivet #salat #vegansk

21 visninger