Appelsinsalat med crunchy mandler


Denne lækre farverige salat er fyldt med C-vitaminer og en masse godt. Den er super enkelt og kan serveres som tilbehør til nærmest det hele. Jeg elsker, når man kan smage de forskellige strukturer i maden. Det silkebløde fra avokadoen, det lidt syrlige og søde fra appelsinerne og det crunchy fra de ristede mandler. Så er det et bonus, at man bare bliver glad i låget af at se på alle de flotte farver, man har på sin tallerken.


Opskrift til 2 personer

2 appelsiner

1 moden avokado

3 radiser

en håndfuld spinat

1 lille skalotteløg

en håndfuld blandet nødder (mandler, sesamfrø og solsikke)

1 spsk sirup

1/2 citron

1 tsk balsamico


Fremgangsmåde:

  1. Kom de blandet nødder på en pande med lidt sirup og lad det koge op et par minutter. Tag dem dernæst af varmen og lad dem køle af på et stykke bagepapir. Hak nødeblandingen groft når det er helt afkølet.

  2. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i tynde skiver og læg dem på en tallerken eller fad.

  3. Vask radiserne og skær dem i tynde skiver. Kom dem nu over appelsinerne

  4. Vask spinatbladene og hak dem fint.

  5. Skalotteløg hakkes også fint. Kom det hele over på tallerknen

  6. Halver avokadoen, fjern stenen og sker den i tern. Afslut med at pynte din salat med avokado tern, citronsaft, et lille sprøjt balsamico og hakket crunchy mandler.

Så er der serveret - et stk farverig lækker salat med masser af c-vitaminer.


Velbekomme


28 visninger