Blomkålssalat med salt mandler
Den perfekte salat at medbringe, når man bliver inviteret på grillaften hos naboen eller familien, og de spørger om man kan tage salaten med. Denne blomkålssalat med hjemmelavet persille-mayo-pesto til og bagte saltmandler, smager knasende godt.


Mandlerne kan forberedes nogle dage eller en uge i forvejen. Du kan også forberede persille pestoen og mayo'en nogle dage forinden, hvis det skal gå hurtigt. Så skal du bare snitte blomkålshovedet fint og vende det hele sammen, lige inde I skal spise. Nemt ikke? Jeg tænker, at jeg skal lave den som tilbehør til vores aftensmad iaften sammen med nogle linse bøffer eller ligende. Har du også fået lyst til at smage så kan du finde opskriften herunder. God fornøjelse

Ingredienser:

2 dl mandler

vand

4 spsk salt

1 blomkålshoved


3 spsk hjemmelavet vegansk mayo


Persille pesto:

1 bdt persille

en håndfuld rucula

1 fed hvidløg

1,5 dl olie

salt/peber


Fremgangsmåde:

Halver blomkålshovedet og skær tynde skiver af det på mandolinjern. Læg det i en skal med isvand

Lav persille pestoen ved at blende alle ingredienserne i en mini blender.

Lav din mayo via linket

Forbered nu saltmandlerne. Tag 2 dl vand og 4 spsk salt i en gryde og lad det koge op. Når saltet er opløst hældes vandet over 2 dl mandler. Lad det trække i 30 min. Tænd ovnen på 150 grader. Kom mandlerne på en bradepande med bagepapir og bag dem i 20 min, til de er helt hvide.

Tag 4 spsk persille pesto og 3 spsk af din mayo og bland det. Tag blomkål op af vandet og over i en skålen. Vend det hele sammen med en ske.

Hak mandler groft og hæld over salaten til sidst.


Velbekomme


11 visninger