Chia/RabarbergrødNår morgenmaden skal smage lidt ekstra godt. Så laver jeg en portion rabarbergrød dagen inden og stiller på køl. Det smager dejligt på sojayoughurt eller oven på en is dessert. Har du prøvet det?

Man kan bruge denne opskrift på rabarbergrød på lidt af det hele. Det er sæson for de gode søde rabarber nu, men jeg tilføjer altid lidt sukker og vanilje for en god sødme.


Hvem ville ikke elske at få serveret et glas med hjemmelavet rabarbergrød, chiagrød og granola på toppen?


Så skynd dig i køkkenet og rør en chigrød sammen som bare skal stå på køl natten over. Og en rarbargrød som også fint kan opbevares nogle dage på køl. Så er der nem og lækker morgenmad. Du finder opskriften på hjemmelavet granola her og de andre dele nedenfor.Opskrift til 2 personer

Rabarbergrød

400 g rabarber (2 stænger)

100 g sukker

2 tsk vaniljesukker

1 dl vand

1 spsk kartoffelmel og 1 tsk vand


Fremgangsmåde:

Rens rabarber og skær dem i mindre stykker.

Hæld vand i en gryde og tilføj de snittede rabarber, vaniljesukker og sukker.

Rør jævnligt i grøden i 10 min.

Tag gryden af varmen og tilføj kartoffelmel blandingen og rør. Lad den køle af og opbevar gryden i en tætlukket beholder på køl.


Chiagrød

4 spsk chiafrø fra valsemøllen

2 spsk havregryn fra valsemøllen

2-3 dl plantemælk

2 spsk sojayoughurt


Fremgangsmåde:

Bland det hele sammen og lad det trække i 10 minutters tid. Juster selv med mængeden af væsken for ønsket konsistens. Jo længere tid det står, jo fastere bliver det i konsistens, så tilføj gerne lidt ekstra væske til sidst. VelbekommeDette opslag indeholder reklame fra www.valsemollen.dk


21 visninger