Cremet vegansk spinatlasagne



Ingredienser:

400 g frossen spinat

1 stort løg

2 fed hvidløg

200 g champignon 1/2 squash

1 glas bechamelsauce fra coop


gærsovsen:

3 dl mælk

2 spsk jævner

2 tsk gærflager

1 tsk muskatnød

salt/peber

1 spsk vegansk ost


6 linselasagneplader

revet vegansk ost på toppen

1/2 citron (saften) peber form: 25 x 18 cm


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader

Hak løget fint og skær din squash i skiver og dernæst i halve. Steg det på en pande med lidt olie. Tilsæt champignon som også er skåret i skiver. Kom det frosne spinat på panden og pres hvidløg ud over.

Steg i alt 5-7 min eller til al det frossen spinat er tøet op.

Find en lille gryde frem og tilsæt 3 dl plantemælk og 2 spsk jævner - bring det til kog. Husk at pisk jævnligt med et piskeris i 4-5 minutter. Derefter tilsætter du gærflager, lidt vegansk ost og muskatnød. Nu vil du opleve at det begynder at tykne og så er det færdigt.

Kom 2 spsk grøntsagsfuld i bunden af din ovnfast fad. Så ligger 3 lasagne plader ovenpå, dernæst halvdelen af dit grøntsagsfuld og topper med nogle spsk gærsovs og 2 spsk bechamelsovs. Så fortsætter du bare med at bygge lagene op indtil der ikke er mer tilbage. Når du er færdig med at lave din lasagne, smager det super godt at presse saften fra en halv citron over og toppe med lidt vegansk ost og sort peber.


Bag lasagnen ca 30 min ved 200 gr. Afkøles kort inden i sætter tænderne i den for at fyldet sætter sig.


Velbekomme


Husk endelig at tagge mig på instagram (@frederikke.pihl) så jeg kan se jeres version af min opskrift.





26 visninger