Dag 1: Indbagte blomkåls buketter
Jeg har lavet 3 måltider ud af et blomkålshoved til to personer. Disse indbagte blomkåls buketter er gode som snacks og som tilbehør til en salat. Tahin dressingen er lige prikket over i´et, da der er lidt spicy i den. Håber i har lyst til at lave den - her får i ihvertfald opskriften på det første måltid, man kan lave ud af et blomkålshoved.


Ingredienser til 2 skåle:

3 håndfulde spinat

100 g østershatte

1 spsk soyasauce


1/2 blomkål 2 dl mel 1,5 dl vand (evt 0,5 dl mere) salt og peber 1 fed hvidløg (presset) 1 tsk paprika 1/2 tsk chili 1 tsk spidskommen 1 tsk sukker 2 spsk æblecidereddike 3 spsk mosede tomater resten skal du bruge til dag 2 (jeg bruger denne her) alternativ: kan du bruge ketchup

Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 200 gr Bland blomkåls marinaden sammen i en skål. Pisk det gerne med et piskeris så der ikke er klumper. Det skal være tilpas flydende så du kan dyppe blomkåls buketterne ned i det uden marinaden glider af. Smag den til med salt og peber. Rens blomkålshovedet og skær det i små buketter. Dyp buketterne ned i marinaden og placerer dem på en bradepande. Bag dem i 15 min. Steg imens østerhattene af i sojasauce og anret nogle skåle med frisk spinat, stegte østerhatte og dine indbagte blomkålsbuketter samt en lækker tahin dressingTahin dressing:

1 spsk lys tahin

1 knivspids hot chili sauce sriracha

1 lille tsk acaiehonning

1 tsk citron saft

3 spsk vand

salt og peber


Bland alle ingredienserne sammen til dressingen og ryst det i et glas som kan lukkes helt. Juster konsistensen og smagen ved at tilføje lidt mere vand, citron og salt Velbekomme :-)

30 visninger