Dag 2: Vegansk spaghetti bologneseHerhjemme fylder mad meget. Vi elsker at eksperimere med nye retter og smage. Og så har jeg en kæreste, der kan spiser utrolig meget uden at tage på, så for at han ikke taber sig, skal han spise mange måltider i løbet af dagen. Selvom jeg er på SU og vi har en madbudget, som skal overholdes, synes jeg vi er gode til ikke at spise det samme flere dage i træk. Men i stedet laver vi forskellige retter ud af de samme grøntsager, så der kommer noget variation i vores aftensmad. Denne gang brugte jeg, det vi havde tilovers fra igår som bl.a var blomkål, tomatsovs og spinat. Det blev til denne kødfri bolognese. Min kæreste var vild med det, og der var endda noget til overs til frokost dagen efter. Jeg deler 2 opskrift på retter man kan lave med et blomkålshoved. Håber I har lyst til at smage min skønne kødfri bolognese. Ingredienser til 2 personer:

2 fed hvidløg

1 løg

2-3 cm frisk ingefær

1 tsk paprika 1 tsk ingefærpulver

salt og peber

Resten af 1 glas øko mosede tomater (jeg bruger denne her)

3 håndfulde spinat

1/4 blomkål

1 peberfrugt

1 tomat 1/2 pakke asparges broccoli

ca 200 g spaghetti


Fremgangsmåde:

Pres hvidløg og riv frisk ingefær ud på en stor og rummelig pande/wok

Tilsæt fintsnittet løg og steg videre. Tilsæt krydderierne og salt og peber

Skyl spinat og skær blomkålshovedet ud i små buketter og kom det hele i wok´en

Skær peberfrugt og tomat i tern og kom i wok´en

Hæld tomatsovsen ved og lad det simre i små 20 min.

Steg i mellemtiden asparges broccoli på en pande

Sæt vand over til spaghetti og kog din pasta al dente i en gryde med vand, olie og salt. Server straks din ret. Velbekomme

22 visninger