Dag 3: Hvid pizza med blomkål og brune svampe



Pizza er altid en klassiker. Man kan lave så meget forskelligt, så jeg tænkte, at det var en god mulighed for, at få brugt den sidste mængde blomkål, jeg har tilbage. I denne opskrift fungerer hvidløg, svampe og blomkål super godt sammen, så jeg er stor fan. Jeg brugte Linn´s pizza dej opskrift, og det blev til to store pizzaer. Her får i opskriften på fyld til den ene pizza, så det er bare med at handle lidt forskelligt ind, så man kan lave begge pizzaer samme aften.


Ingredienser og fyld til 1 pizza

En portion pizza dej (Linn´s opskrift )

1/4 blomkål

150 g brune svampe

1 tsk oregano

1 hvidløg

1 klat plantesmør

Grøn/rød pesto

Sriracha mayo

frisk salat

Syltet rødløg (find min opskrift her)


Fremgangsmåde

Forbered pizza dejen 1 time før, da den skal hæve.

Mens pizzaen hæver kan du skylle svampene og skære dem i skiver.

Rens blomkålshovedet og skær det i små mundrette buketter.

Steg svampe og blomkål af på panden med lidt plantesmør. Tilføj oregano og presset hvidløg og steg i 5 minutter til det er nogenlunde mørt.

Tænd ovnen på 250 gr og behold bagepladerne i oven.

Rul pizzaen ud på et stykke bagepapir og smør et lag pesto ud på pizzaen.

Top med de stegte svampe, blomkål, masser af oregano og sriracha mayo over pizzaen.

Skub bagepapiret med din pizza over på den varme bageplade og bag pizzaen i 8-10 min

Top med frisk salat og syltet rødløg til sidst.

Velbekomme




27 visninger