Indisk linsesuppe med kokosmælk







Når vinden rusker udenfor og det øser ned, så er det perfekt vejr at spise suppe i. Jeg elsker denne suppe fordi den smager sindsyg godt - så i må ikke blive snydt at dens udseende, bare rolig der er masser af smag og varme i suppen. Den er nem og billig at lave, og man har altid mad til flere dage, hvis man laver en stor portion - hvilket jeg altid gør. Hovedelementet i denne skønne suppe er røde og grønne linser, og de kan købes til 9 kr i Superbrugsen. Jeg har lavet suppen i min nye støbejerns gryde fra Cruset. Man kan lave skønne simreretter og bage gryde brød - så den kan klart anbefales. I min opskrift er der nogle friske og tørre krydderier i og nogle af de tørre som bl.a Tandoori Masala krydderiet som kan købes i Flying Tiger butikken, de har faktisk rigtig mange lækre krydderier, som er værd at prøve.

Har I lyst til at smage min linse suppe som varmer og mætter godt, så find opskfriten herunder. Opskriften er til 4 personer eller 2 personer til flere dage. Tid: 20 min

Ingredienser

2 dl røde og grønne linser (eller bare 2 dl røde)

1 løg

2 hvidløg 1x1 cm frisk ingefær 1x1 cm frisk gurkemeje

1 tsk spidskommen

1 tsk paprika

1 tsk tandoori masala (kan købes i flying Tiger butikken)

Godt med salt og peber

2 gulerødder

2 tomater 1 karton hakket tomater (400 g)

5 dl vand + 1 grøntsagsbouillon

1 dåse kokosmælk


Fremgangsmåde:

Start med at hak løg fint og pres hvidløg og kom det i en gryde med lidt olie

Riv gulerødder på rivejern

Skær tomaterne ud i mindre tern

Kom gulerødderne og tomaterne i gryden og tilsæt krydderierne

Dernæst hælder du linserne i gryden

Mål 5 dl vand af og kom en grøntsags boullion og vandet i gryden. Lad det koge op i ca.10 min.

Så tilsættes kokosmælken i gryden. Lad det små simre i 5 min mere

Smag til med salt og peber og server din linsesuppe rygende varm med en skive brød til evt. Velbekomme





22 visninger1 kommentar