Kardemomme snurrer

Opdateret: 30. okt. 2019



Jeg har arbejdet på at gøre disse lækre kardemomme snurrer luftige, bløde og fyldt med remonce. Jeg synes, at jeg har fundet en god kombination mellem remonce og kardemomme. Det er en perfekt snurre at bage, når stormen raser udenfor og regnen vælter ned. Lav en kande te og server disse snurrer, så bliver det hurtigt en dejlig eftermiddag.


Opskrift på 20 stk Kardemomme snurrer

En portion mummiboller


Remonce:

100 g plantemargarine

130 gr brun farin

1 tsk kardemomme

Evt. 2 pærer eller æbler


Fremgangsmåde

  1. Start med at lave mummibollerne for de skal hæve 1-1/2 time

  2. Forbered remoncen ved at smelte plantemargarine, brun farin, kardemomme i en lille gryde.

  3. Når dejen er hævet til dobbeltstørrelse kan du rulle den ud. Gerne en størrelse der hedder 30x60 cm.

  4. Fordel remoncen ud over dejen

  5. Fold 1/3 af dejen over midten. Dernæst den anden side så du får 3 lag.

  6. Rul nu forsigtigt de 3 lag med kagerullen

  7. Skær 15 strimler af dejen og sno enderne modsat hinanden. Husk at skær i samme retning som dejen er foldet, ellers falder de fra hinanden.

  8. Hold den ene side og sno to gange rundt om dine fingre og kom enden ned i hullet for at samle enderne. Så er de formet til snurrer

  9. Lad dine snurrer efterhæve på bradepanden imens ovnen varmer op.

  10. Bages ved 200 grader i 15 min til de er gyldne.

Ps hvis du vil lave kardemommesnurrer med pære, så riv pærerne fint på et mandolinjern eller rivejern og kom ud over remoncen. Gør præcis som ovenover men folde teknikkerne.


Eftermiddagen er reddet, når disse snurrer tages ud af ovnen.

Mmm mit hjem dufter dejligt af hjemmebag.