Kikærtegryde


Denne simre ret er min go-to ret fortiden, da jeg har monster travlt og sjældent spiser hjemme. Men når det sker, så elsker jeg at lave denne kikærte gryde for den er hurtig, nem og smager virkelig godt. Det er altid lækkert at spise varm aftensmad af en skål foran fjernsynet mens det øs regner udenfor.

Man kan komme lige præcis de grøntsager i, man har i køleskabet til denne simre ret. Så du kan være kreativ. Håber du har lyst til at smage retten og husker at tagge mig (@frederikke.pihl) på instagram. God fornøjelse i køkkenet. Opskriften og fremgangsmåden finder du nedenfor


Opskrift til 2-3 personer

1 dåse kikærter

1 dåse hakkede tomater

1 dåse kokosmælk

1 løg

2 fed hvidløg

1/2 bakke champignon

1 pak choy eller 1 porre

1 håndfuld spinat

1 spsk soya

1 tsk rød karry paste

ca 4 dl bulgur


Pynt: koriander


Fremgangsmåde

Tænd en gryde med vand så du kan koge din bulgur når vandet koger. Tilsæt bulgur og salt og kog det efter anvisningen.

Hak løg og hvidløg fint og steg det på en wok pande eller en gryde til løgene blive klare. Tilsæt de groft hakkede champignon

Tilsæt fintsnittet porre og (eller) pak choy, hvis man vil have det.

Hæld vandet fra kikærterne og kom det på varmen med grøntsagerne

Tilsæt rød karry og svits det af med grøntsagerne. Hæld soya og hakkede tomater ved og lad det stå et par minutter.

Hæld kokosmælken i og tilsidst spinaten. Rør rundt og smag til. Når spinat bladene er faldet lidt sammen er retten færdig, og du kan anrette kikærtegryden i nogle dybe skåle. Pynt med koriander, hvis man elsker det.

Velbekomme




40 visninger