Kinesisk Congee med koriander og peanuts

Opdateret: 30. mar. 2019Det dufter himmelsk..


Det smager af en bid mere..


.. det er min kinesiske congee med hvidløgs stegte brune svampe toppet med frisk koriander og peanuts.Jeg fik inspirationen til at lave denne ret fra GRØD da jeg var helt vild med deres Congee med kylling inden jeg blev veganer. Den smagte sindsyg lækkert så har prøve at erstatte kyllingen med brune svampe og den er kun blevet bedre nu. Jeg har prøvet at ramme nogle af de samme gode smage som GRØD bruger i deres congee som er sesamolie, soya og koriander. Den er dejlig simpel at lave, da man bare snitter og hakker ingredienserne, kommer det i en stor gryde og lade det simre mens man dækker bord. Så er der mad inden for 20 minutter. Hvis I også har lyst til at smage denne ret så er opskriften nedenfor.


Jeg vil elske at se jeres version af min ret så hvis I kaster jer ud i at lave nogle af mine opskrifter så tag mig endelig på min instagram @frederikke.pihl


God fornøjelse i køkkenet.
Ingredienser til 2-3 personer

2,5 dl grødris

9,5 dl vand

1 grøntsagsboullion

sesamolie

1 løg (fintsnittet)

1 hvidløg (presset)

2 håndfulde spinat

200 g brune svampe (groft hakket)

soyasauce


Topping

1 forårsløg

nogle spsk peanuts

1 bundt koriander


Fremgangsmåde:

Find en mellem størrelse gryde frem

Hak svampene groft, snit løget fint og kom det hele i gryden sammen med et presset fed hvidløg. Steg det kort af i lidt sesamolie til løgene er gyldne og svampene er bløde.

Hæld ris, vand og grøntsagsbouillon ned i gryden og rør rundt. Bring det i kog og skru derefter ned til middel varme og læg låg på.

Lad det simre i 20 minutter under låg men husk at rør jævnligt i det så det ikke brænder fast.

Kom to håndfulde spinat i din congee (risgrød) og rør videre.

Tilsæt 2 spsk soyasauce og 1 spsk sesamolie og smag til med salt og peber.

Forbered imens toppings. Snit den hvide del på forårsløget fint og den grønne del i lidt større portioner på langs. Kom det i en lille skål og sæt på bordet, så du kan hælde det over din portion.

Anret små skåle med peanuts og frisk koriander og stil på bordet sammen med sesamolien, så man selv kan komme toppings på sin congee.

Velbekomme
40 visninger