Knækbrød med masser af kerner
Jeg var gået godt igang med at læse til eksamen men havde lidt brug for et break. Det er lidt tørt at sidde og læse om folkesundhed, statistikker, og hvad vi kan gøre for at forbygge at danskere kan leve et sundere og længere lev. For mig er det jo enkelt. Lad være med at ryge, vær fysisk aktiv hver dag, spis plantebaseret og nyd et glas vin en gang i mellem.

Det fungerer i hvertfald meget godt for mig, men alle skal finde sin vej i livet. Heldigvis kan jeg være med til at præge danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil i mit erhverv som kommende fysioterapeut. Det er dejligt at kunne inspirere og hjælpe folk.


Men vi kom fra min lille afstressende læse pause. Jeg fik bikset disse lækre knasende knækbrød sammen, én normal og én med gulerod. Jeg lavet også en hammer lækker rødbede Hummus til som jeg sprøjtet så fint på. Perfekt eftermiddags-snack.


I kan finde opskriften på knækbrød herunder. Opskriften på min rødbede hummus finder du som et link - her.


En stor portion knækbrød (ca 35 stk)


Ingredienser:

2 spsk havregryn

1 dl hørfrø

1 dl hampefrø

1 dl solsikkefrø

2 spsk sesamfrø

1 spsk chiafrø

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

2 dl mel

1 dl grahamsmel

2 dl vand

1 spsk surdej (kan undlades)

1 dl rapsolie

Evt 1 revet gulerod

Fremgangsmåde:

Find en skål frem og bland alle ingredienserne sammen, undtaget den revet gulerod.

Når du har en ensartet masse deler du dejen op i to portioner.

Den ene portion kommer du på et stykke bagepapir og lægger den anden halvdel af papiret ovenpå, så du kan trykke eller rulle med en kagerulle. Den skal gerne være 2-3 mm tynd. Skær dejen ud i firkanter med en kniv og prik huller i den med en gaffel.


Den anden dej kommer du revet gulerod ned i og mikser sammen. Så ruller du den ud på et andet stykke bagepapir som før.


Bag dine knækbrød ved 180 gr i ca 20 min til de er let gyldne i kanterne.

Opbevar dine knækbrøds-snacks i en tæt lukket beholder.


Velbekomme