Lala-lasagne

Opdateret: 7. nov. 2018



Hvem elsker ikke lasagne? Det er godt på dagen men endnu dagen efter, så det er bare med at lave en stor portion. Denne veganske udgave af "en klassisk lasagne" er simpelthen så lækker, at du bliver nødt til at smage den. Jeg har fået inspiration fra søde Nina og derefter lavet min egen fortolkning. Du kan finde hendes opskrift her. Jeg kunne spise "bechamelsovsen" rent, da jeg er en kæmpe fan af kartoffelmos. Der er ingen fancy ingredienser i bortset fra gærflager, men dem tror jeg alle plantespisere har i køkkenskabene, hvis ikke, er det en fejl. Det smager virkelig godt på pastaretter eller simreretter som et alternativ til parmesanost.


Håber jeg har vækket jeres interesse og nysgerrighed, så I vil afprøve min opskrift.

Opskrift

"Svampesovs"

300 gr svampe

3 tomater

1 løg

2 fed hvidløg

3 gulerødder

1/2 aubergine

400 ml mosede tomater

1 dl vand

2 spsk sojasauce

1/2 tsk paprika

1/2 tsk oregano


"Bechamelsovs"

400 gr kartofler

2-3 dl kogevand fra kartoflerne

1 dl gærflager

1 fed hvidløg

1 grøntsagsbouillon

2 spsk olie

1 tsk salt

1 tsk Dijon sennep

1 spsk æblecidereddike


Ekstra:

Grønne lasagne linseplader - her

2 håndfulde spinatblade


Fremgangsmåde

  1. Vask og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand.

  2. Riv imens svampene på et rivejern og steg dem af i en gryde

  3. Skær auberginen og tomaterne i små tern og steg dem med svampene

  4. Skær løg, gulerødder og hvidløg i mindre stykker og blend det i en minihakker, så det bliver hakket fint.

  5. Tilsæt de finthakket grøntsager i den store gryde og rør rundt.

  6. Tilsæt nu de mosede tomater, vand, grøntsagsbouillonen, soja og krydderierne. Lad det simre i 10 min og smag til med salt og peber.

  7. Når kartoflerne er færdige gemmer du 2 dl af kogevandet og kommer kartoflerne op i en blender.

  8. Tilføj alle ingredienserne til bechamelsovsen og blend til en ensartet masse. Kom gerne mere vand i hvis massen er for tyk.

  9. Kom et tynd lag svampesovs i bunden af et fad på ca 20x30 cm og fordel lasagnepladerne ovenpå, jeg brugte grønne linse plader.

  10. Fordel nu 1/3 af svampesovsen, dernæst en håndfuld spinatblade og 1/3 af bechamelsovsen. Fortsæt med at bygge lagene, indtil der ikke er mere. Det øverste lag skal være et lag bechamelsovs.

  11. Bag din lasagne I ovnen ved 180 grader i 35 minutter.

Velbekomme :-)





53 visninger