Magnum is med saltkaramel

Opdateret: 7. sept. 2018


Is tid :-)

Jeg har været i køkkenet og lave denne veganske opskrift på Magnum is med saltkaramel og chokolade. Det tager et par timer, med du bliver glad og ikke mindst stolt over resultatet.


Opskriften på selve isen:

1 dl cashewnødder som har ligget i vand natten over

1 dl kokosmælk

1 tsk vanilje

0,3 dl ahornsirup


Alle disse ingredienser blendes i en high-speed blender så du får en ensartet masse. Hæld isen over I dine formene, så de er 3/4 fyldte, der skal også være plads til den lækre saltkaramel. Mine forme er købt hos kforkage.dk og hedder mini isforme.

Husk at stikke de små træpinde ind i isformene så du har en håndtag til senere. Nu skal de på frys i en time, så isen sætter sig.

I mellem tiden kan du forberede saltkaramel massen.


Saltkaramel massen:

6 store dadler

0,6 dl kokosmælk

et drys salt

1/2 tsk vanilje


300 gram overtrækschokolade


Alle ingredienserne blendes i en mini hakker til den har den rette konsistent. Ja hvad er den rette konsistens? Den skal gerne være cremet og lidt tyk, så du kan smøre den på isen efter den har været på frys en time. Nu fyldes den sidste 1/4 af formen op med din saltkaramel masse og på frys igen i 1-2 timer.

I mellemtiden temperer du chokolade over et vandbad og finder ud af, hvad du vil dekorere dine is med.

Når alle masserne har sat sig, kan du nemt få isen ud, og overtrække den med chokolade.


Volia så kan du snart sætte tænderne i din is, og hvis chokoladen har det berømte knæk, så er tempereringen vellykket.


God fornøjelse.


#veganicecream #caramel #vegansnack #plantebaseret #livsstil #veganskis


Dette opslag er inspireret af Kirsty fra "the tasty K"