Marokkansk harissalat

Opdateret: 7. sept. 2018


Iaften spiste vi denne lækre salat fra kogenbogen BOWLS. Den var virkelig nem at lave og smagte dejligt, men det gode var, at jeg kunne læse lektier mens blomkål og rødløg var i ovnen. Så jeg fik klaret det hele.


Hvis i mangler inspiration til en vegansk ret er denne god at lave. Hvis du i forvejen har basis varerne derhjemme, så skal du kun ud og handle lidt frisk grønt.


Opskrift til 2 personer

1/2 dl olivenolie

4 spsk harissasauce (jeg købte en pesto med peberfrugt, chili og basilikum)

1 blomkål, delt i små buketter

salt

2 rødløg, delt i både

8 gulerødder, høvlet i tynde bånd med en gulerødsskræller

1 avokado

50 g rosiner

100 g ristede mandler


Tahindressing

saft og revet skal fra en sprøjtet appelsin

1 fed hvidløg

salt

1/2 dl tahin

2 spsk ahornsirup

2 spsk olivenolie

vand til fortynde med


Til servering

Mynte blade og sesamfrø


Tænd ovnen på 200 grader og læg bagepapir på en bradepande. Blend ingredienserne til dressingen til en glat sauce. Stil på køl indtil den skal bruges

Bland olivenolie og harissa pestoen og vend ud over de små blomkåls buketter på bradepanden. Drys med salt og tilføj rødløgsbådene så det hele bages sammen i ovnen i 35-40 min. Vend rundt efter 20 min. Når det hele er mørt og lækkert, er det færdigt. Nu skal du bare blande de bagte grøntsager sammen med gulerødder, avokado, rosiner og mandler. Top med mynte og sesamfrø og server tahindressingen til.


Velbekomme


#vegan #vegansk #mad #whataveganeat #dinner #plantbased




17 visninger