Mummiboller

Opdateret: 30. okt. 2019



Denne opskrift går helt tilbage til da jeg var lille, og vi skulle bage fødselsdagsboller. Vi havde en børnebog om mummitroldene, som tog på eventyr i skoven, og pludselig kunne de dufte nybagte boller. Det var mummimor, der havde bagt boller. Bogen indeholder historier med opskrifter, og denne opskrift er ikke vegansk oprindeligt men bare rolig, jeg har tilpasset den. Den er blevet virkelig god, og man får nogle luftige og bløde boller ud af denne opskrift, endda uden brug af røremaskine.

Håber virkelig I har lyst til at prøve min opskrift og smage, hvor gode de er. Jeg er ihvertfald ret begejstret.


Ingredienser:

50 gr gær

½ tsk salt

4 spsk sukker

100 gr plantemargarine

4 dl plantemælk (havremælk)

1 tsk kardemomme

600-700 gram hvedemel


Fremgangsmåde

  1. Hæld plantemælken i en skål og smuldre gæren i.

  2. Smelt plantemargarine i en lille gryde, og hæld den i gær blandingen

  3. Tilsæt salt, sukker og kardemomme og rør tilsidst mel i lidt ad gangen.

  4. Ælt dejen i 10 minutter. Jeg ælter med hænderne, da jeg ingen røremaskine har. Tag mel på bordet og brug håndroden til at strække i dejen og samle den igen. Brug evt en spartel til at samle dejen op fra bordet. Form dejen til en kugle ved at tage begge dine hænder med strakte fingre, glide langs bordpladen for at samle dejen til en kugle. Saml den op og vend den en omgang og gentag til du har dejen kuglerund og stramt bundet. Dette gør, at den hæver bedre.

  5. Lad dejen hæve i 1 1/2 timer tildækket med et tørt viskestykke over på køkkenbordet.

  6. Når den er hævet til dobbeltstørrelse er den klar til at forme til boller.

  7. Skær dejen ud i 16-18 stykker og form boller. Lad dem efterhæve på bradepanden mens ovnen varmer op.

  8. Bag dem ved 200 grader i 15 min.

Nyd disse lækre lune bamseboller med plantesmør eller chokolade. De kan virkelig anbefales!

48 visninger