Perlebyg salat med sprøde falafler


Mandag blev en fastedag for mig, det er ved at være lang tid siden, jeg har fastede 24 timer, så tænkte nu måtte jeg prøve igen. Det gik fint, men maven skal lige vende sig til man ikke spiser noget hele tiden, så den rumlede lidt under forelæsningen. Men så glemmer man det lidt igen. Jeg fik også trænet idag idag, så glædede mig ekstra meget til at sætte tænderne i dette overdådige måltid. Wauw det var lækkert!


TIP: lav falafelfarsen dagen før eller om morgnen, så kan du hurtigt stege dem om aftenen.


Her er opskriften hvis I har lyst til at smage


Ingredienser:

2,5 dl perlebyg

1/2 -1 butternut squash (skrællet og i tern)

4 blommetomater (hele)

2 rødløg (skåret i både)

3 fed hvidløg (presset)

1/2 citron

E bundt persille

Falafelfars (find opskrift under aftensmad)

Olie til fritering

Salt og peber

Solsikkefrø til pyntning


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader, og sæt vand over til perlebyg, fx i en elkedel.

  2. Skyl perlebyggen, og kom den i en gryde. Dæk med kogende vand, 5 dl vand til 2,5 dl perlebyg, og kog dem møre under låg, ca. 40 minutter. Tilsæt salt og sørg hele tiden for at det er dækket med lidt vand.

  3. Skyl og klargør grøntsagerne, persillen og citronen som angivet i ingredienslisten.

  4. Fordel butternut, tomater og rødløg på en bageplade med bagepapir. Vend grøntsagerne med lidt olie, salt, peber og 2 pressede fed hvidløg, og bag dem møre og gyldne i ovnen, ca. 20 minutter.

  5. Varm en pande op med rigeligt olie, så du kan stege dine falafler sprøde.

  6. Når falaflerne er gyldne (2-3 min efter) tages de op på et fedtsugende papir.

  7. Vend den lune perlebyg med bagte grøntsager, citronsaft, olivenolie og hakket persille. Smag til med salt, peber.


Servering Spis din lune perlebygsalat på en tallerken og top med sprøde falafler.


Velbekomme

#vegansk #aftensmad #inspiration #maddergørdigglad #velvære #vegan #frederikkesblog


opskriften er inspireret af aarstiderne.dk

37 visninger