Salat med kikærter, broccoli og peanut-dressing

Opdateret: 27. juni 2018




Nem og smagsfuld aftensmad på under 20 min. Når broccoli bliver bagt i ovnen med krydderier sanger den himmelsk . Den lækre peanut dressing passer perfekt til denne salat men kan også bruges til thai nudelretter.

Sprød sommersalat med alle ynglingsgrøntsagerne

Ingredienser:

1 broccoli

1 dåse kikærter

3 spsk. rapsolie

1 tsk paprika

100 g kantareller

1 bundt forårsløg

1 bakke tofu

100 g salatblade

100 g tomater


Peanut dressing

2 spsk peanutbutter

2 spsk ketchup

1 spsk citron saft

1 spsk soja

1 fed hvidløg, presset

1/2 tsk sukker

4 spsk vand




Fremgangsmåde:


Skær broccolien i mindre buketter, og dræn vandet fra kikærterne.Hæld begge del ned i en skål sammen med olie, salt og paprika. Bag det i ovnen på en bageplade i 15 min på 200gr.

Skær tofu'en i tern af 1 cm og kom dem i en skål med mel og salt, så de alle dækkes. Ryst dem fri fra det overskydende mel og bag dem i ovnen sammen med det grøntsagerne. På denne her måde får de ekstra bid i sig og bliver lidt sprøde.

Rør imens peanutdressingen. Tilsæt alle ingredienserne i en skål og kom evt mere eller mindre vand i for den ønskede konsistens.


Skær tilsidst tomat og fordel salatbladene i en skål. Nu blandes det hele sammen og nydes enten kold eller lun.



17 visninger