Sprøde veganske falafler

Opdateret: 11. dec. 2018

Kender du det, når man får en rigtig god falafel, som er sprød og knasende udenpå men blød og velsmagende indeni? Det er disse lækre bomber. Nøj de er gode! Perfekt lørdag eller søndags mad, hvis du har lyst til et snasket og fedtet måltid. Det er altid et hit hjemme hos os.





Opskrift på 22 stk:

400 g kikærter (en dåse)

1 bundt persille, finthakket

1-2 fed hvidløg, finthakket

1 løg

1 tsk tørret stødt koriander

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk cayennepeber

2 spsk sojasauce

1 tsk salt

et skvat peber

1 kartoffel, skrællet og revet (klem al overskydende vand fra)

2 spsk rasp

3 spsk mel

1/2 tsk bagepulver

Olie til at stege i


Fremgangsmåde:

  1. Forbered alle grøntsagerne som angivet på ingredienslisten

  2. Dræn vandet fra kikærterne i en si

  3. Blend kikærter, løg, hvidløg, krydderier og revet kartoffel med en stavblender i en skål

  4. Rør mel, rasp og bagepulver i.

  5. Smag til med salt og peber

  6. Sæt en pande over med rigeligt olie i så du kan stege dine falaflerne sprøde.

  7. Form falafelfarsen til små kugler med en ske, og rul dem i rasp for at få dem ekstra knasende. Steg dem gyldne i den varme olie, 3-4 minutter.

  8. 'Afdryp' falaflerne på en serviet.

Fyld nu dit pitabrød med salat, tomater, falafler og masser af plantemayo.

Velbekomme




#vegansk #snasketmåltid #grøntmad #plantebaseret #kost #inspiration


Skålen som pitabrødet er anrettet i er fra Culture Living, som ligger på Østerbro. Det er en virkelig fin butik med flotte ting til hjemmet, så det er bestemt et besøg værd, hvis du ude på en spadsér tur på Nordre frihavnsgade.

94 visninger