Sukkerfri og glutenfri twix bar

Chokolade, bløde dadler og en sundere udgave af en kiksebund. Det er den perfekte eftermiddags snack uden sukker eller gluten.


10 stk hjemmelavede twix

Bunde

70 g kikærtemel

40 g sukrin gold

30 g smeltet kokosolie

2 spsk lys sirup

1 tsk bagepulver

1 knivspids salt


Karamelmassen

100 g dadler

1 knivspids salt

1 spsk peanutbutter

15 g kokosolie

1 tsk vanilje

3 spsk vand


Overtrækschokolade

150 g chokolade Pynt Sesamfrø eller frysetørret hindbær
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader og tag en bradepande ud. Bland alle ingredienserne sammen til bundene i en skål. Rul dejen ud på bordet med lidt kikærtemel i en størrelse af ca 26 cm lang og 10 cm. Skær den i barer af 2,5-3 cm tykke og læg dem over på et stykke bagepapir. Når ovnen er klar bages de i 10-12 min til farven bliver gylden. Tag dem ud af ovnen og stil dem på frys i 15-30 min, så de bliver helt kolde.

Forbered imens karamelmassen som skal oven på.

Fjern stenen fra dadlerne og kom det hele i en mini hakker eller food processer. Blend til massen er cremet og har en glat konsistens.

Tag bundene ud af fryseren og smør karamelmassen oven på med en kniv. Stil dem på frys igen et par minutter, mens du smelter chokoladen.

Dyp dine barer ned i chokoladen, så toppen er dækket af chokolade. Pynt gerne med sesamfrø, frysetørret hindbær eller andet og lad dem tørre så chokoladen størkner.


Velbekomme Post endelig et billede på din instagram profil hvis du laver disse proteinrige og sukkerfrie snacks og tag @frederikke.pihl, så jeg kan se dem.
TIP: Opbevar dem gerne i en tætlukket beholder i køleskabet, hvis du vil gemme nogle af dem. De kan fint holde sig i køleskabet i en uges tid.22 visninger