Sunde jule-dadel-konfekt


Glædelig lille juleaften. Det har været store jule-bagedag idag hjemme hos mine forældre. Vi skal fejre juleaften med hele familien hjemme. Mor står for Ris alla mande, men ikke kun den almindelige. Nej Liv Martines Jule cheesecake serveres også hjemme hos os, den var et kæmpe hit sidste år. Vi har også lavet lækre salater og jeg har lavet veganskfarsbrød. Mormor og morfar tilbereder ænderne og flæsesteg. Det er min første jul som "veganer" og må indrømme det har været noget af en udfordring her i julen. Jeg har valgt ikke at være så fokuseret på det, da julen handler om at være sammen med familien. Min mor har dog taget hensyn til min måde at spise på og har bl.a købt vegansk plantepostej fra @løgismose til julebordet 1. juledag osv. Men kommer nok til at spise et lille stykke and alligevel juleaften. Og de 364 andre dage om året vil jeg med glæde spise plantebaseret.

Denne veganske sunde jule-dadelkonfekt opskrift elsker min familie at smovse mens vi åbner gaver. Så skynd dig igang med at trille julekuglerne i lige det pynt, du ønsker. Så kan du glæde dig til at servere dem for familien juleaften.

1- 2 - 3 HAPS er de væk


Basis opskrift til 30-40 stk:

  • 4 dl medjool dadler (husk at tage stenen ud)

  • 2 spsk kokosolie (smeltet)

  • 2 spsk kokos

  • 100 g hasselnødder (bagte)

  • 1 dl kakao

  • 1/2 tsk vaniljesukker

  • lidt salt

Overtrækschokolade:

  • 200 g chokolade

Vælg dine egne smage:

  • Rom

  • Cognac og appelsinsaft samt skal

  • Lakrids

  • Espresso

Pynt:

  • Frysetørret hindbær

  • Kokos

  • Hasselnødder

  • Guld støv

  • Sesam



Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 gr

  2. Bag hasselnødderne gyldne et par minutter. Læg dem på et viskestykke og rul dem, så skallen falder af.

  3. Smelt kokosolien ved svag varme

  4. Kom alle ingredienserne i en foodprocesser eller minihakker og blend det til en ensartet masse

  5. Jeg delte dadelmassen op i små skåle og tilsatte de smage jeg ville have.

  6. Tril kuglerne i mundrette portioner, helst ikke for store. Stil dem på et stykke bagepapir og lad dem stå koldt mens du temperer chokoladen

  7. Kom vand i en mellemstørrelses gryde og placerer en mindre gryde oveni med 3/4 af chokoladen. Smelt det langsomt ved svag varme

  8. Tag det af varmen og kom det sidste chokolade i og rør rundt ind til det er smeltet. Det skal gerne være 33,5 g når du overtrækker dadelkuglerne i chokolade for at få det rigtige knæk. Strø din pynt ud over til sidst og opbevar dem på køl.

Velbekomme og glædelig jul.

Håber dig og din familien får en dejlig juleaften i morgen <3


Knus Frederikke


33 visninger