Taco Tuesday - bagt blomkål og kikærter med smeltet ost



It's Taco Tuesday !! og selvfølgelig skal vi have dise lækkerbiskner iaften. Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer! Jeg er kæmpe fan af denne skønne kombination af bagt blomkål og kikærter med smeltet veggie ost.

Jeg synes, det er så hyggeligt at spise aftensmad, hvor man selv er med til at bygge og vælge sin mad. Så kan du vælge lige det, du har lyst til og hvor meget avokado og persille pesto, der skal på.

Har du lyst til at smage så find opskriften herunder.


Ingredienser til 2 personer

1/2 blomkål

1 tsk stødt koriander

1 tsk spidskommen


1 dåse kikærter

1 spsk soyasauce

vegansk ost jeg bruger den her


1 bundt persille

1 lime (saft)

1 dl olie

1 fed hvidløg (presset)

50 gr mandler (ristet)


Imat fraiche, jeg bruger den her

1 avokado

6-8 hårde taco skaller


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 gr

  2. skær blomkål i mindre stykker og kom på den ene halvdel af bradepanden med et stykke bagepapir. Vend olie, stødt koriander og spidskommen ud over.

  3. Tag vandet fra kikærterne og tør dem. Læg kikærterne på den anden halvdel af bradepanden og vendt sojasauce ud over.

  4. Bag dem i 25 min men de sidst 5 minutter kommer du ost ud over kikærterne

  5. Forbered imens persille pestoen. Rist mandler af på en panden

  6. Pres hvidløg og hæld olie, limesaft og persille i en miniblender. Blend til en glat masse. Tilføj mandlerne og blend igen. Smag til med salt og peber

  7. Skær din avokado ud i tynde skiver.

Så er middagen serveret, og du kan nu bygge din taco op med bagt blomkål, kikærter, avokado og toppe med en lækker persilledressing og imat fraiche. Mums jeg glæder mig allerede til, jeg skal sætte tænderne i de her basser igen!


God fornøjelse


26 visninger