Cheesecake

Opdateret: 16. aug. 2018

Jeg har en sød tand og bliver derfor nemt fristet. Her finder du opskriften på en glutenfri, laktosefri, vegan cheesecake med saltkaramel. Den har et twist af islagkage over sig, hvilket gør den perfekt til at serverer en varm sommer dag med en masse friske bær.


Bund:

2,3 dl mandler

2,3 kokosmel

10 dadler uden sten

1/2 spsk kokosolie


Cheesecake fyldet:

9 dl cashew nødder som har ligget i blød natten over

2,3 dl vand

1,7 dl honning

1,5 dl kokoksolie

1 dl lime juice

2 vaniljestænger

en håndfyld blandet skovbær


Saltkaramel:

1 dåse kokosmælk

1 dl kokossukker

1/2 tsk salt

1 tsk kokosolie

1 tsk vanilje ekstrakt


Fremgangsmåde:

1. Start med at lave saltkaramellen nogle timer før så karamellen når at blive kold inden den skal på kagen.

  1. Put kokosmælk, kokossukker og salt I en gryde over medium varme. Bring I kog og skru dernæst ned så den simre I 30-40 minutter. Jo længere tid den bringes i kog jo tykkere bliver din masse.

  2. Den skal simre I 30-40 minutter og røres ofte I undervejs. De sidste 5 minutter skal du røre oftere I karamellen så den får den mørke karamel farve.

  3. Når karamellem har opnået den rigtige farve og konsistens så fjerner du den fra varmen og tilføjer kokosolie og vanilje.

2. Lav bunden ved at blende alle ingredienserne i en food processor eller mini hakker.

3. fordel massen i en springform (str) og brug fingerne til at trykke det fladt og jævnt.

4. For at lave selve fyldet til cheesekagen skal alle ingredienserne i en High speed blender. Blend det for fuld skrue i 2-3 min så du opnår en cremet konsistens uden klumper.

5. Nu hældes det over bunden og sættes på frys i mindst 5 timer.

6. Når kagen har sat sig og karamellem er kold kan du nu anrette. Fjern springformen og hæld karamel over kagen, det må gerne løbe ned af siderne. Top med friske bær.


Så er kagen klar til servering.

Velbekomme :)


#vegancake #cheesecake #love