Vegansk æblekage

Opdateret: 20. okt. 2018


Denne gammeldags æblekage er perfekt at servere, når veninderne kommer på besøg og skal forkæles. Den smager dejligt af æble og kanel og bedst af alt, så er den super nem at lave. Jeg serverede den med en klat vegansk "creme fraiche" med vanilje sukker i. Jeg kunne ikke sætte en finger på denne opskrift andet end der manglede noget "creme fraiche" så det tilføjede men ellers er opskriften fra bogen Vegansk velvære som du finder lige her.


Ingredienser:

300 g Hvedemel

250 g Sukker

2 tsk. Bagepulver

2 tsk.Kanel

300 g Æbler, i skrællet og hakket tilstand

100 g Mandler

100 g Dadler

0.5 dl Rapsolie

2 dl Vand


Til toppen

Lidt klatter plantemagarine

2 stk. Æbler

3 tsk.Kanelsukker


Tilbehør:

vegansk "creme fraiche" (jeg købte Otly i super brugsen)

vaniljesukker eller vaniljepaste


Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

  2. Bland mel, sukker, bagepulver og kanel sammen i en skål.

  3. Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker da de skal ned i kage dejen.

  4. Hak mandler og dadler uden sten groft.

  5. Kom resten af ingredienserne i melblandingen med vand og olie.

  6. Smør en springform (25 i diameter) eller beklæd den med bagepapir og fuld dejen i.

  7. Skræl og skær æblerne i tynde skiver og dekorer kagen som du har lyst til. Strø kanelsukker over kagen og fordel nogle klatter med plantemargarine over æblerne.

  8. Bag kagen i ca 1 time.

Så vil der snart dufte himmelsk i hele lejligheden :-)

Jeg synes, at kagen skal spises, når den er lun eller har stået lidt, da den skal have tid til at sætte sig.


Server din æblekage med en klat vanilje "creme fraiche".


God fornøjelse og velbekomme