Vegansk Brownie med saltkaramelGlædelig 1 søndag i advent ! ihh hvor jeg dog elsker denne tid. I min familie har vi en 1 søndag i advent tradition, hvor vi alle mødes og julebager og spiser en masse lækker mad. Denne gang har jeg forberedt en vegansk brownie, som jeg synes de skal smage. Den er fyldt med den lækreste karamelsovs og dermed bliver den helt konfekt agtig. Man kan derfor nøjes med et lille stykke.


Jeg har haft mange udfordringer med at bage uden æg. Jeg synes, at det var svært at få kagen samlet og blød på samme måde, som når man pisker æg og sukker sammen. Jeg har lavet adskillige forsøg på brownies med det ene og det andet æg alternativ, men de blev enten sten hårde eller alt for flydende.

Efter inspiration på nettet fandt jeg frem til, at man kunne bruge æblejuice, banan og en hørfrø blanding som hævemiddel i kager. Men jeg synes ikke det fungerede optimalt.

Denne opskrift er inspireret af thomaserex.com, men jeg har justeret den lidt, så den passer til min forventning af en svampet brownie med pift af karamelsovs.

Håber I har lyst til at prøve den


Ingredienser:


Lav først en portion saltkaramel

Find opskriften her


150 gr havregryn

100 gr mel

50 gr kakaopulver

1/2 tsk natron

1/2 tsk salt

75 gr plantesmør

1/2 dl sojamælk

180 gr sukker

30 brun farin

2 g HUSK og 3 spsk vand (blandes sammen)

1 tsk vaniljesukker

100 gr chokolade

en håndfuld nødder (pekan og mandler)


Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 180 grader

 2. Bland 2 g HUSK og vand sammen og stil til side

 3. Blend havregryn til mel i en minihakker

 4. Afmål alle de tørre ingredienser og bland det sammen i en skål.

 5. Smelt plantesmør i en gryde ved svag varme.

 6. Tilsæt sojamælk, sukker, brunfarin, vaniljesukker, chokolade groft hakket og den klistrede HUSK masse i gryden til smøret.

 7. Rør rundt

 8. Bland den våde masse med de tørre ingredienser. Kom de hakkede nødder ved. Det bliver en ok fast kagedej men det skal den være.

 9. Beklæd en kageform med bagepapir og hæld 2/3 af massen i og fordel med en dejskraber.

 10. Bag kagen i 10 minutter og kom saltkaramel i en plastikpose og sprøjt et lag saltkaramel over kagen. Afslut ved at komme den sidste mængde dej over kagen og fordel klumperne med en dejskraber. Bag yderligere 10 min.

 11. Afkøl kagen mindst 1 time inden du skærer i den for at få det bedste resultat. Ja jeg ved godt det er svært at vente, men gi den lige tid til at køle af.

Velbekomme og glædelig 1 søndag i advent.


80 visninger