Vegansk naanbrød



Lune naanbrød med en klat smørbar på er bare sagen. Jeg har benyttet mig at god kvalitets mel fra Valsemøllen.dk til at bage disse lækkerier.


Det er fedtet,

det er lækkert

og det er perfekt til at dyppe i hummus eller gode karryretter i.


Jeg elsker fingermad og delevenlige retter. Min opskrift på naan brød er super lækker og kan nemt deles mellem venner og bekendte. Det går rigtig godt som tilbehør til forskellige retter fx indisk mad, marokkansk, spansk tapas og diverse humus og tapenader. Her får i opskriften så det bare med at sætte en portion dej over, så kan I nyde dem til aftensmad senere.



Naan brød (12 stk)

Ingredienser:

20 g gær

2 dl lunken vand

1,5 dl sojayoghurt neutral

2 tsk salt

1 spsk sukker

100 g groft rug mel fra valsemøllen

400 g Tipo 00 hvedemel fra valsemøllen

Vegansk smør og olie til stegning

Sesamfrø fra valsemøllen Nigellafrø til toppen


Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet og rør rundt. Brug gerne en røremaskine eller egen håndkraft.

Tilsæt salt, sukker, sojayoghurt, og mel i røreskålen. Rør dejen i 4-5 min til den er smidig og slipper skålens kanter.

Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse på køkkenbordet med et klæde over skålen. Det tager ca 2 timer.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 12 portioner.

Spred dejen ud med fingrene til runde/aflange naan brød. Steg dem på en varm pande med lidt smørbar og olie.

Smør det nybagte brød med smørbar og drys sesam og nigellafrø på toppen.

Server dine Naanbrød med Valsemøllen chili hummus som kan findes her eller som tilbehør til indiske retter.


Velbekomme





38 visninger