Veganske gulerodsbrud







Ingredienser:

25 g gær

250 g lunken vand

4 spsk neutral soja yoghurt

500 g Ølands hvedemel

25 g sukker

10 g salt

40 g blødt smørbar

80 g solsikkekerner

2 store gulerødder

Olie


Fremgangsmåde:

  1. Gæren opløses i vandet.

  2. Så tilsættes yoghurt, salt, sukker og hvedemel.

  3. Ælt dejen smidig, så den ikke klistre på fingrene. Kom små stykker af det bløde smør i dejen og ælt videre. Hæld lidt olie op af skålens kanter for at dejen kan hæve bedre. Lad den hæve under en plastik pose eller husholdningsfilm samt et klæde i ca. 45 minutter. Det er med til at holde dejen fugtig.

  4. Riv imens gulerødder og mål solsikkekerner op.

  5. Tænd ovnen på 220 grader og tag bradepanden ud og beklæd den med bagepapir.

  6. Når dejen har hævet kommer du den ud på bordet og former en fordybning i dejen. Så hælder du revet gulerødder, solsikkekerner og et par spiseske olie i fordybningen. Ælt dejen med fingerne eller hak stykker af dejen med en spartel. Når det hele er fordelt skæres 12-14 klumper dej som lægges på bradepanden.

  7. Lad bollerne efterhæve med husholdningsfilm og et viskestykke over 30 minutter. Bag gulerodsbrudene I ovnen i 10-12 min til de er gyldne.

  8. Lad dem køle af på en rist inden du sætter tænderne i dem


Velbekomme




12 visninger